Recept Kruidkoek
(voor een bakvorm van +35 cm)

Nodig:
– 500 gr tarwevolkorenmeel
– 350 gr bruine of gele basterdsuiker
– 1 afgestreken eetlepel kaneel
– 1 afgestreken eetlepel koek en speculaaskruiden
– ½ eetlepel nootmuskaat
– mespuntje zout
– zakje bakpoeder
– ½ l warme melk
Eventueel:
– een kopje krenten en/of rozijnen
– enkele theelepels gembersnippers

Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg tenslotte de warme melk toe.
Roer met een garde of mixer goed dooreen.
Doe alles in een beboterde cakevorm.
In een voorverwarmde oven bakken gedurende één tot anderhalf uur op 175 graden.

Indien naar smaak een kopje rozijnen en/of krenten wordt toegevoegd,
deze eerst gedurende 15 minuten laten wellen in lauw water.
Eventueel kunnen dus ook nog gembersnippers of noten worden toevoegd.

Tip: draai de afgekoelde maar nog lauwe koek in aluminiumfolie; hij blijft dan lekker smeuïg.