SPINAZIE-GEITENKAASBROODJE MET PISTACHENOTEN
Benodigdheden:
- 125 ml melk
- 1 ei
- 350 gram molenbloem
- 7 gram droge gist
- 3 gram zout
- 250 gram boter in blokjes
- 100 gram pistachenoten
- 150 gram geitenkaas
- 200 gram spinazie
Klop het ei met de melk. Meng in een keukenmachine de bloem met de gist, het zout en de koude boter tot het een grove kruimige massa is geworden. Doe dit over in een ruime kom en giet de melkmix er langzaam bij. Kneed de helft van de pistachenoten erdoor.
Kneed niet lang, het beslag moet goed gemengd, maar niet te gladjes zijn. Doe plastic folie over de kom en zet deze minstens 4 uur in de koelkast, een nacht mag ook. Laat het deeg daarna op kamertemperatuur komen en kneed het enkele minuten goed door.
Verdeel in zes gelijke porties, maak er ronde bolletjes van en leg ze in een bakvorm of op de bakplaat. Bak de spinazie intussen in een wok en knijp het vocht eruit, verdeel over de broodjes. Verdeel ook de geitenkaas en de overgebleven pistachenoten over de broodjes en laat deze weer 1,5 uur rijzen.
Verwarm de over voor op 180c. en bak de boterbroodjes goudbruin in ongeveer 30 minuten. Serveer met frisse tomatensalade.